Her finner du svar på ofte stilte spørsmål. Har du flere spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss.

Vanlige spørsmål:

Hvor kan jeg laste ned Hidden-appen?

Ingen steder, foreløpig. Appen er under utvikling og blir klar til sommeren.
Vi har mange historier, men trenger flere. Derfor har vi denne innsamlingsaksjonen nå, før vi lanserer appen.
Meld deg på nyhetsbrevet vårt nederst på hovedsiden så får du beskjed når appen er klar til bruk.

Kan jeg sende inn flere historier?

Absolutt! Etter du har sendt inn en historie vil det være en knapp du kan trykke på for å sende inn flere historier. Hver historie øker dine vinnersjanser. 

Må jeg fylle ut alle felt?

Nei. Jo flere felt som fylles ut, jo større sjanse har du for å vinne turen til Svalbard, men kun de feltene markert med en stjerne (*) er felter som MÅ fylles ut.

Kan jeg sende inn en historie fra internett?

Ja. Bare vær sikker på at du sender inn en historie du har lov til å bruke. Enten det er din egen, eller om du har fått tillatelse fra opphavspersonen. Hvis kunstneren eller forfatteren har vært død i mer enn 70 år gjelder ikke opphavsretten lenger og du kan fritt laste opp til oss. Trenger du hjelp til å finne historier eller bilder har Nasjonalbiblioteket (nb.no) tusenvis av historier og sagn markert med «tilgang for alle».

Se mer her om du er usikker på hva du kan og ikke kan bruke: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2018-06-15-40

Hva skjer med historien min i etterkant?

Hvis historien er riktig utfylt og bekreftet med link til originalhistorie, vil historien din bli lagt ut i Hidden-appen som blir tilgjengelig for alle å laste ned i løpet av sommeren.
Vil du ha navnet ditt på historien hvis den blir lagt ut i Hidden-appen? Fyll ut navnefeltet i innsendingsskjemaet og kryss av for at du ønsker navnet ditt synlig, så blir du oppført som bidragsyter for historien i appen.

Kan jeg sende inn en historie som andre har sendt inn?

Ja, det gjør ingenting om historien du ønsker å sende inn allerede er sendt inn av noen andre. Vi ønsker å ende opp med så mange og så gode historier som mulig. Jo flere versjoner av en historie, jo bedre.

Jeg har problemer med å sende inn historien min, hva gjør jeg?

Har du problemer med å sende inn historien din, vil vi først anbefale å lukke nettleseren, vente litt, og prøve igjen senere. Gjentar problemet seg, ta kontakt, så hjelper vi deg å løse problemet.

Hvordan trekkes vinneren av Svalbardturen ut?

For hver innsending vil du bli belønnet med opp til 5 stjerner. Hver stjerne tilsvarer et lodd, og jo flere stjerner du har  jo større sjanse har du for å vinne. Historier med mindre enn 5 stjerner vil ikke bli med i loddtrekningen av turen til Svalbard (men den vil fortsatt kunne bli publisert i Hidden-appen). Telia og Hidden vil sammen velge en tilfeldig vinner blant alle innsendte historier. 

Hvor mange kan bli med til Svalbard?

Vinneren av turen kan velge en venn å ta med. Er vinneren under 18 år eller ikke myndig, må de ha med seg en foresatt eller annen verge.

Må jeg betale noe for Svalbardturen hvis jeg vinner?

Nei. Alt av reise, kost, losji og aktiviteter betaler vi. Det eneste du trenger å ha med er lommepenger.

Hva innebærer turen til Svalbard?

Telia Norge dekker reise fra Gardermoen til Longyearbyen med fly, hotell to netter på Funken lodge i Longyearbyen, normal diett på hele reisen og felles aktiviteter på Svalbard. Vi dekker også reise til Gardermoen med opphold en natt på hotell hvis reiseavstanden er lenger enn 200 kilometer fra Gardermoen.

Jeg har en historie på engelsk, kan jeg sende den inn?

Har du en historie på et annet språk enn norsk, er det fint om den oversettes før du sender den inn. 

Må historien min være veldig lang og detaljert?

Vi tar imot alt. Om historien din er kort og konkret eller lang og detaljert spiller ingen rolle, vi vil ha alt.

Må jeg være over 18 år for å sende inn historier?

Nei, men er du under 18 år må du få tillatelse fra en foresatt til å sende inn historien, fordi du samtidig blir med i trekningen av en tur til Svalbard.

Kan jeg finne på en historie selv?

Nei, men det betyr ikke at historien må være sann. Vi ønsker å få inn gamle folketrohistorier og sagn som du enten har funnet i gamle bøker og lignende, eller som har levd på folkemunne i flere generasjoner. Har du «bevis» på historien, enten i form av gamle dokumenter, bøker og lignende, er dette et stort pluss.

Jeg har ikke bilde til historien min, kan jeg likevel sende den inn?

Ja. Bilde er ikke obligatorisk, men vi setter veldig pris på det. Å sende inn et relatert bilde forbedrer kvaliteten på historien og kan øke din vinnersjanse.
PS: Både Kittelsen, Nasjonalmuseet og Nasjonalbiblioteket har tusenvis av bilder og illustrasjoner som er lov å bruke. Kanskje finner du et som passer historien din perfekt?

Historien min er fra en bok jeg bare har i papirformat, hva gjør jeg?

Da kan du ta et bilde av historien i boka (pass på at bildet er av god kvalitet, slik at det er lett å lese hva som står der) og laste opp som et bilde. Eller du kan skrive den inn i et elektronisk dokument og laste opp dette. 

Jeg har bilder, men ingen historie, hva gjør jeg?

Har du bilder som er knyttet til en historie du ikke har selv, kan du se om du finner historien på sidene til Nasjonalbiblioteket. I deres arkiver kan du søke på både stedsnavn, årstall og andre ting som kan gjøre det lettere å finne historien du leter etter.

Er det mulig å sende inn en historie uten å delta i konkurransen?

Ja. Ønsker du ikke å delta, eller av andre årsaker vil være anonym, kan du la være å krysse av i boksen «Jeg vil ha navnet mitt synlig som innsender av historien» i steg 4 i innsendingsskjemaet.